Акції, новини, статті покрівельні матеріали, металочерепиця, профнастил, бітумна черепиця, керамічна черепиця, композитна черепиця

Акції, новини, статті

Види дахів

Види дахів

Види дахів

Як правило форма даху народжується разом із загальною архітектурною задумкою, а іноді грає вирішальну роль у плануванні форми будинку. Форма даху житлового будинку може приймати найрізноманітніші види. У приватному житловому будівництві використовують в основному скатні дахи, які характерні нахилом поверхні щодо стін. Похилі дахи бувають одно- та багатоскатними. Односкатні дахи, в переважній більшості, не використовуються у житловому будівництві, а поширенні для накриття навісів, підсобок, прибудов і т. п. Двохскатний дах являє собою дві і більше похилі площини, які утворюють у верхній частині так званий “коник”. Конструктивна частина між двома площинами даху називається фронтоном, що є продовженням стіни будинку. Для економії коштів та зменшення загальної висоти будинку використовують конструкції мансардного даху. Такий дах значно збільшує розмір горищного приміщення таким чином, що там можна розмістити житлові кімнати.

З точки зору вартості виконання покрівельних робіт двохскатний дах — найдешевший (не беручи до уваги односкатний). Дах, який має схил на чотири сторони називається вальмовим або шатровим дахом. Будівництво таких дахів дороге, при цьому утворюється більша кількість відходів покрівельного матеріалу. Особлива складність в проектуванні і монтажі виникає при будівництві круглих то овальних форм даху. Перетинаючись вгорі, скати утворюють похилі лінії- ребра, а внизу запалі кути, їх називають єндови.

Кут нахилу скатів сильно залежить від місця будівництва будинку, кліматичної зони, снігового навантаження, вітрового тиску. Він може коливатися в межах від 5 до 60 градусів і може визначати різновид матеріалу покрівлі або навпаки для окремого матеріалу може обиратися свій кут нахилу. В обох випадках ці параметри повинні забезпечувати безпеку даху. У районах з великою кількістю опадів у вигляді снігу або дощу рекомендується кут нахилу в 45, а то й більше градусів. У регіонах з великими і частими поривами вітру слід уникати крутих схилів так, як вони збільшують парусність і навантаження на стіни. Такий дах при неналежному кріплені може швидко пошкодитися вітром. Штучні покрівельні матеріали — керамічну або іншу не листову черепицю застосовують на скатах з кутом нахилу не менше 23-25 градусів, якщо цього не забезпечити, то вода під дією вітру або тиску снігу буде просочуватися у місцях стику окремих елементів покрівлі.

Замовити зворотній дзвінок

Заповніть форму, для замовлення зворотнього дзвінка

Що Вас цікавить?

Замовити безкоштовний замір та розрахунок

Заповніть форму, для замовлення безкоштовного заміру та розрахунку

Що Вас цікавить?

Завантажити каталог

Заповніть форму, щоб почати завантаження каталогу

Що Вас цікавить?