Акції, новини, статті покрівельні матеріали, металочерепиця, профнастил, бітумна черепиця, керамічна черепиця, композитна черепиця

Акції, новини, статті

Як правильно вибрати металопластикові вікна

Як правильно вибрати металопластикові вікна

Як правильно вибрати металопластикові вікна

Інструкція по вибору металопластикових вікон, на що варто звернути увагу і як вибрати якісний продукт серед  безлічі пропозицій.

Як правильно вибрати металопластикові вікна

Металопластикові вікна вже практично усюди замінили собою дерев'яні. Вони відрізняються підвищеною шумоізоляцією, не пропускають холод, пил і воду, і менш вимогливі в догляді в порівнянні з дерев'яними конструкціями. Однак зазначені властивості зберігаються за умови придбання якісного продукту і грамотного його встановлення. Далі зі статті ви дізнаєтесь, як правильно вибрати пластикові вікна, щоб вони виконували всі свої функції і слугували максимально довго.

ПВХ-профіль

Почнемо з найголовнішого — пластикового профілю для вікон. Це ключове питання будь-якого вікна. По суті, це те, що в побуті прийнято називати "рамою" і "стулкою". Але, на відміну від згаданих вище дерев'яних профілів, металопластикові мають більш складну конструкцію. Компанія REHAU виробляє ПВХ профіль REHAU з товщиною зовнішньої стінки 3 мм. Деякі компанії намагаються заощадити і використовують менш якісний пластик, виготовляючи більш тонкостінні профілі. Таке вікно буде гнутися, деформуватися в процесі експлуатації, а насамкінець може навіть відійти від стіни, утворивши щілину. Візуально помітити різницю між якісним і неякісним профілем неспеціалістові складно. Пластиковий профіль тільки тоді стає металопластиковим, коли він посилюється армуванням. Для цього в нього вставляється профіль ОБОВ'ЯЗКОВО з оцинкованого металу. Метал необхідний, щоб запобігти деформації вікна внаслідок впливу перепаду температур. Щоб армування виконувало свої функції, воно має бути виготовлено з металу відповідної товщини. В ідеалі це оцинкована сталь товщиною 1,2-1,4 мм для стандартних віконних конструкцій. Вона закріплює форму вікна, водночас не обтяжуючи всю конструкцію.

Склопакет

Відповідаючи на питання «Як вибрати пластикові вікна», неможливо не згадати про склопакети, адже це друга ключова складова вікна. З практичної точки зору, склопакети відповідають за шумоізоляцію та енергозбереження. Вони бувають однокамерними і двокамерними. Останні трохи дорожчі, але набагато ефективніше затримують звуки. Таким чином, якщо ви живете недалеко від дороги, автомагістралі, нічного клубу або інших галасливих місць, не пошкодуйте грошей — здоровий нічний сон і спокійне денне життя набагато важливіші кількох сотень гривень. Але навіть двокамерні склопакети відрізняються між собою. Для найкращого шумопоглинання, камери повинні бути різної товщини, а зовнішні скла товщі за внутрішні. І якщо кількість шибок в склопакеті можна перевірити, піднісши вогник до вікна, то стосовно інформації про товщину шибок і відстань між ними вам доведеться повністю покластися на виробника. Саме тому має сенс надати перевагу відомій  торговій марці, а не гаражній фірмі-одноденці. Крім того, склопакети можуть бути заповнені інертними газами для підвищення теплофізичних характеристик, і мати спеціальні покриття (які також їх підвищують). При виготовленні вікон із топових профільних систем REHAU таких, як Euro Design 60 та Euro Design 70, краще вибирати скло з максимальною енергоефективністю. Це дозволить значно збільшити енергозбереження вашого будинку або квартири. Взимку таке скло буде перешкоджати виходу тепла назовні, а влітку — не пустить спеку всередину. Таким чином, у вас вдома завжди буде комфортна температура.

Перед тим, як вибрати пластикове вікно, варто чітко усвідомити, що це та річ, яку ви купуєте надовго, в ідеалі на десятиліття. Тому теперішня економія на дрібницях може перетворитися на суцільне розчарування, а згодом, ймовірно, і на додаткові витрати.

Замовити зворотній дзвінок

Заповніть форму, для замовлення зворотнього дзвінка

Що Вас цікавить?

Замовити безкоштовний замір та розрахунок

Заповніть форму, для замовлення безкоштовного заміру та розрахунку

Що Вас цікавить?

Завантажити каталог

Заповніть форму, щоб почати завантаження каталогу

Що Вас цікавить?